Later kindjes krijgen maakt gelukkiger volgens nieuw onderzoek

Later kindjes krijgen maakt gelukkiger volgens nieuw onderzoek

Liefde? Geld? Overtuiging? Wat is er nodig om te bevallen van een kind? Zeker alles wat hierboven vermeld staat. Het is algemeen aangenomen dat de perfecte leeftijd, althans biologisch, voor het krijgen van kinderen tussen de 20 en 30 jaar ligt. Maar volgens nieuw onderzoek blijkt de beste leeftijd veel hoger te liggen.

De juiste leeftijd om een ??kind te krijgen, is tussen de 35 en 49 jaar, omdat we in die leeftijd het best in staat zijn om de ervaring te waarderen. Dat is de conclusie van een studie van deskundigen van de Londen School of Economics en de Western University of Canada. "Wie kinderen heeft tussen de 23 en 34 jaar ziet het enthousiasme afnemen na een of twee jaar na de komst van de baby. Wie een kind tussen de 18 en 22 jaar heeft, ziet echter al snel zijn geluk verminderen als jonge ouder," zegt de Finse professor Mikko Myrskylä aan de London School of Economics.

Hoofdonderzoekers Mikko Myrskylä van de London School of Economics en Rachel Margolis van de Western University in Canada hebben het onderzoek geleid. Ze voerden het onderzoek uit met de overtuiging dat het beter is om te wachten voordat je een vader en moeder wordt. Niet zozeer om fysieke redenen, maar vooral psychologisch zou het helpen. "We hebben gemerkt dat mensen die kinderen krijgen op latere leeftijd vaak een hoger inkomen hebben. De oudere koppels reageren positiever op de geboorte van een kind dan jongere koppels die meer geldzorgen hebben," zegt de Canadese Rachel Margolis professor aan de Western University in Canada.

Daarom zou een langere persoonlijke ontplooiing helpen bij het opvoeden van het kind. Anders bestaat het risico dat kinderen een belemmering worden voor de dromen en ambities van de ouders. Het onderzoek zegt dat het perfecte aantal twee kinderen is. Tot bij het tweede kind is het gevoel altijd vreugde en verwondering, maar bij de komst van een derde kind is het nieuwe eraf zelfs onder koppels meer volwassen.