Lange films zijn een goudmijn voor Kinepolis

Lange films zijn een goudmijn voor Kinepolis

Kinepolis rekent die toeslag aan voor films die langer dan 135 minuten duren. Bij ‘The Hunger Games: Mockingjay (Part 2)' schiet die toeslag bij veel bioscoopgangers in het verkeerde keelgat, omdat het de twaalf minuten durende aftiteling is die ervoor zorgt dat je extra moet betalen.

Gewijzigde voorwaarden

De toeslag bestaat al sinds mei 2014, maar werd een maand voor de release van de langverwachte Star Wars-film opgetrokken van 0,50 tot 0,75 euro. Ook de voorwaarden werden lichtjes gewijzigd. Voor de wijziging stond er vermeld dat de toeslag gold voor films die langer dan 135 minuten duren, maar dat was niet helemaal correct. Ook voor films die exact 135 minuten duren, moest er extra betaald worden.

«In de inkomhal stond duidelijk geafficheerd dat ‘Star Wars: The Force Awakens' exact 2 uur en 15 minuten duurt», verklaart de kritische Kinepolis-klant Luc De Potter in Het Laatste Nieuws. Toch moest hij de toeslag ophoesten.

Onduidelijke communicatie

Persverantwoordelijke Anneleen Van Troos erkent dat er onduidelijk werd gecommuniceerd over de toeslag. Intussen is de fout rechtgezet. «Voor elke film die exact 2 uur en 15 minuten of langer duurt, vraagt Kinepolis 0,75 euro extra», staat er te lezen op de website van de bioscoop.

Flink extraatje

Kinepolis verspreidt zelden nationale cijfers over de bezoekers, maar al jaren daalt het aantal mensen dat bereid is te betalen voor een avondje film. Dankzij de toeslag slaagde de bioscoopketen erin om met films als ‘Furious 7' en ‘Avengers: Age of Ultron' honderdduizenden extra inkomsten te genereren. Bij ‘Star Wars: The Force Awakens' gaat het zelfs om een extraatje van boven de 300.000 euro.

Kinepolis is de enige Belgische bioscoop die een toeslag aanrekent voor lange films. Het is onduidelijk of de bioscoop zelf een meerkost heeft bij een film die enkele minuten langer duurt.