Landry Mawungu nieuwe directeur van Minderhedenforum

Landry Mawungu wordt vanaf 1 april 2017 de nieuwe directeur van het Minderhedenforum. Mawungu volgt in die functie Wouter Van Bellingen op, die de uitvoering van het Integratiepact gaat leiden. Eind 2016 raakte bekend dat Wouter Van Bellingen zou stoppen als directeur bij het Minderhedenforum, de koepelorganisatie voor etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen. Van Bellingen gaat namelijk de uitvoering van het Integratiepact leiden. Dat pact, dat deel uitmaakt van het Vlaamse regeerakkoord, heeft als doel discriminatie te bestrijden en het wederzijds respect te bevorderen.

Het Minderhedenforum moest dus op zoek naar een nieuwe directeur. Die nieuwe directeur wordt Landry Mawungu. Mawungu, geboren in 1989, is de zoon van een Congolese vader en een Belgische moeder. Hij studeerde Sociologie en Vergelijkende Internationale Politiek aan de KU Leuven. Nadien deed hij professionele ervaring op bij verschillende ngo's en was sinds een half jaar aan de slag bij het Minderhedenforum, waar hij zich ontfermde over de Brusselwerking.

Mawungu: "Door oog te hebben voor wat ons bindt en tegelijk respect te hebben voor elkaars verschillen, kunnen we komen tot een inclusieve maatschappij. Ik koester onze superdiverse maatschappij, en wil streven naar een correcte beeldvorming van personen met een migratieachtergrond. Want de manier waarop we naar elkaar kijken bepaalt onze realiteit."

Volgens Hüseyin Aydinli, voorzitter van het Minderhedenforum, is Mawungu alvast "de geknipte persoon voor de job". "Wij geloven er zeer sterk in dat hij deze uitdaging tot een goed eind zal brengen. We hebben bewust gekozen voor zijn dynamische, hands-on mentaliteit. We willen ook een sterk signaal de wereld insturen: wij geloven in jongeren en in de toekomst. Jongeren verdienen een volwaardige plaats aan de onderhandelingstafel want zullen de toekomst vorm geven."

bron: Belga