Kunstenaar Christo tovert weer stunt uit de mouw

Kunstenaar Christo tovert weer stunt uit de mouw

De bekende kunstenaar Christo heeft een nieuw bravourestuk afgeleverd. Hij legde een drie kilometer lang wandelpad aan op het Italiaanse Iseomeer.

De Bulgaarse kunstenaar wilde twee eilanden met het vasteland verbinden. Hij koos daarvoor het idyllische Iseomeer, dat met zijn bergachtige vertezicht volgens sommigen model heeft gestaan voor de achtergrond van de ‘Mona Lisa'. Het project is intussen zo goed als afgewerkt. Verwacht wordt dat het kunstwerk zo'n half miljoen mensen (gratis) over het water zal laten wandelen. Christo zelf was alvast enthousiast toen hij het drijvende gevaarte uitteste, zoals op de foto hieronder blijkt.

De 80-jarige kunstenaar liet 220.000 kunststof pontons achter elkaar leggen en met ankers bevestigen aan de bodem. De werken aan het project duurden meer dan zeven maanden. Wanneer de ‘Floating Piers' afgewerkt zijn, zullen de op en neer deinende pontons bedekt zijn met een laagje gele stof, dat volgens Christo goudgeel zal schitteren in de zonneschijn en donkerrood wordt bij zonsondergang.

De Bulgaar pakte eerder onder andere de Reichstag en verschillende eilanden in, samen met zijn intussen overleden partner in crime Jeanne-Claude.

Foto's: Wolfgang Volz