Kris Peeters gaat strijd aan voor Antwerpse burgemeesterssjerp

Kris Peeters gaat strijd aan voor Antwerpse burgemeesterssjerp

Antwerpen mag zich opmaken voor een electorale titanenstrijd. Huidig burgemeester Bart De Wever (foto rechts) zal het in 2018 moeten opnemen tegen een ander nationaal bekend gezicht, Kris Peeters (links), die daarvoor van Puurs naar de Scheldestad zal verhuizen. De minister van Werk koestert "verschrikkelijk hoge ambities".

Peeters zegt te zijn ingegaan op een expliciete vraag van de Antwerpse fractie en hij benadrukt dat de transfer niet door het nationale niveau van de partij werd opgelegd. "Dat zou ook nooit gelukt zijn, want wie denkt dat je zoiets vanuit Brussel kan beslissen, kent de Antwerpenaar niet", aldus de minister. "We gaan met een eigen project naar de kiezer trekken."

De Antwerpse N-VA lijkt Peeters met open armen te ontvangen. "Ik begrijp dat Kris graag naar Antwerpen komt en hij is welkom", reageert de Antwerpse N-VA-voorzitter Fons Duchateau. "Wij werken hard verder met deze bestuursploeg, waar iedereen zijn schouders onder blijft zetten."

De verhuis van het kopstuk kan niet iedereen bekoren. Voorzitster van Groen Meyrem Almaci vindt het een voorbeeld van "een oude politieke cultuur". Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter vraagt zich af of dit "een persoonlijke carrièreplanning is om Marc Van Peel (CD&V) op te volgen als havenschepen, of dat hij echt zijn partij wil komen versterken?".