Krab genoemd naar bekend ‘Harry Potter'-personage

Singaporese wetenschappers hebben een nieuwe krab ontdekt. Om het gele beestje een naam te geven, haalden ze inspiratie uit de ‘Harry Potter'-reeks.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De gele krab leeft vlakbij het Oceanische eiland Guam. Het beestje verschuilt zich voornamelijk in donkere holtes. Uiteindelijk werd de nieuwe soort Harryplax Severus gedoopt, naar professor Severus Sneep. De tovenaar is een ondoorgrondelijke man die een groot geheim met zich meedraagt, net zoals de nieuwe spin tot nu toe een mysterie was.

Bioloog Jose Mendoza noemt zichzelf een echte "Potterhead", dus de naam is volgens hem ook toepasselijk. Daarnaast verwijst Harryplax Severus ook naar Harry Conley, de man die de krab voor het eerst had gespot in 1998.

There's a new species of crab named after #HarryPotter and Severus Snape https://t.co/Pc8qh563Mb pic.twitter.com/GVMN49KQoU

— Radio Times (@RadioTimes) 25 januari 2017

Het is niet de eerste keer dat een dier vernoemd wordt naar de populaire fantasy-reeks. Eind vorig jaar ontdekten onderzoekers een spin. Het achtpotige schepsel leek zo sterk op de sorteerhoed uit de 'Harry Potter'-films dat hij ernaar vernoemd is.