Koppel wil buren niet wekken met bom uit WOII

Koppel wil buren niet wekken met bom uit WOII

Stephen Sin woont al vijftien jaar in zijn huidige woonst. Terwijl hij donderdag de kelder schoonmaakte, stuitte hij plots op een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Dat nieuwtje vertelde hij enkele uren later droogweg aan zijn echtgenote. "Pas bij het avondeten nadat ik hem vroeg hoe het lukte in de kelder, zei hij grappend 'Oh, ik denk dat ik een bom gevonden heb'", getuigt Janice Hardy aan Croydon Guardian.

Na een beetje onderzoek ontdekte het koppel dat het een Duitse brandbom was, maar dat was voor hen geen reden om meteen de ontmijningsdienst te bellen. Het gezin legde het explosief in de tuin en besloot even te wachten. "Ik had gelezen over een gelijkaardige situatie waarbij het uren duurde om de bom te ontmantelen. De straat werd toen afgesloten en ontruimd, en ik had geen zin om de buren te wekken.Het zag er niet naar uit dat de bom onmiddellijk zou kunnen ontploffen, dus we hebben besloten hem te laten liggen tot de volgende dag", aldus Hardy.

's Ochtends belde het paar de ontmijningsdienst, die het explosief onschadelijk maakte in twee uur tijd. Een woordvoerster gaf te kennen dat er inderdaad geen gevaar was, maar Sin had nadien toch bedenkingen bij zijn eigen nonchalance. "Je kan het niet vatten totdat het afgelopen is. Dan denk je: 'Wat als de bom ontploft was?' Mensen zouden waarschijnlijk denken 'hij was een aardige vent, maar wat een idioot'", besluit Sin.

Archiefbeeld Pixabay