Koppel verliest rechtszaak tegen geluid waarvan ze moeten plassen

Koppel verliest rechtszaak tegen geluid waarvan ze moeten plassen

Simon en Sarah Smith zijn niet te spreken over het geluid dat de waterfilter van buurman Soroush Ebrahimi maakt. Zij beweren dat ze hij 'ondraagbare lawaai' onophoudelijk horen. Bovendien zou het geluid ervoor zorgen dat ze constant naar het toilet moeten.

De filter is een buisje dat enkele centimeter boven een beek hangt. Er stroomt constant water door, zodat de vijver van Soroush Ebrahimi niet begint te stinken. Sarah Smith liet gemeentewerkers langskomen om het geluidsniveau te meten.  Zij constateerden 40 decibel, wat vergelijkbaar is met het geluid van een koelkast of een stil gesprek. De bron van het geluid bevindt zich bovendien op 25 meter van het landgoed van de familie Smith.

De burenruzie die al meer dan twee jaar aansleepte culmineerde uiteindelijk in een rechtszaak. Sarah Smith bepleitte haar zaak zelf en riep als enige getuige haar man Simon op. De zaak nam uiteindelijk drie uur in beslag, voordat de rechter oordeelde in het voordeel van Ebrahimi, die wel een advocaat had ingehuurd. De Smiths moeten nu de gerechtskosten van Ebrahimi betalen, bovenop de 4.000 pond (5.140 euro) die ze al spendeerden aan de zaak.

Foto Pixabay