Koning huldigt nieuwe productielijn bij ArcelorMittal Luik in

Koning huldigt nieuwe productielijn bij ArcelorMittal Luik in

Koning Filip was op economisch bezoek in de regio Luik. Eerst ontmoette hij in het stadscentrum een aantal jonge ondernemers. Nadien begaf de koning zich naar Jemeppe (Seraing) om bij ArcelorMittal de Jet Vapor Deposition-lijn (JVD) in te huldigen. De nieuwe productielijn vergde een investering van 63 miljoen euro en moet het staalbedrijf in staat stellen op wereldvlak competitief te blijven in de automobielsector. De koning begon zijn bezoek in Leansquare, een incubator voor start-ups gericht op de nieuwe economie. Het project is opgezet door Meuseinvest en Cide-Socran. Het staatshoofd sprak er met jonge ondernemers die de incubator kozen om verder te groeien.

Nadien werd de koning verwacht in Jemeppe op de site Kessales, een van de vele Luikse vestigingen van ArcelorMittal, voor de inhuldiging van de Jet Vapor Deposition-lijn, die nieuwe technologie toepast voor de metallische bekleding van staalplaat. De JVD-technologie is in de eerste plaats bestemd voor de automobielsector, maar ook voor andere industriële toepassingen.

De investering van 63 miljoen past in een globaal investeringsprogramma van 138 miljoen euro en toont aan dat ArcelorMittal duidelijk gelooft in een toekomst van de staalindustrie in België, aldus Matthieu Jehl, CEO van de cluster Gent-Luik.

ArcelorMittal Gent en Luik tellen samen 5.800 medewerkers.

bron: Belga