Koepel vraagt om studenten eten te brengen

Koepel vraagt om studenten eten te brengen

Het zijn zware tijden voor de studerende jeugd. Bovenop het memoriseren van schijnbaar eindeloze cursussen, moeten ze ook nog voldoen aan de basisbehoeften om in leven te blijven en dus af en toe wat eten en drinken. Om hen gepieker daarover te besparen, roepen LOKO, de stad Leuven, KU Leuven en UC Leuven-Limburg iedereen op om de hongerigen te voeden en de dorstigen te laven.

Gratis frisbees en afwassers

Concreet is er een Facebookgroep opgericht met de naam ‘Food sharing Leuven'. Daar kan iedereen die iets in de aanbieding heeft, in contact komen met geïnteresseerde studenten. Ondertussen zijn al meer dan vierhonderd mensen aangesloten bij de groep.

De actie maakt deel uit van ‘SOS Blok', een jaarlijks initiatief van LOKO, waarmee de organisatie de blokperiode wat draagelijker wil maken. Naast het delen van eten worden tot 19 januari in bibliotheken en veelbezochte plaatsen ook gratis cursusblokken en memoblokjes uitgedeeld aan de studenten. De jongeren kunnen ook frisbees krijgen om zich te ontspannen en postkaarten sturen naar hun vrienden. Op 23, 24 en 25 januari staan een aantal vrijwilligers ter beschikking voor een peptalk, voor hulp bij de afwas, het brengen van een broodje of een deo, enz. Op 19 en 24 januari biedt een professionele masseur zelfs massages aan op het LOKO-secretariaat.

Professoren zingen

Een opmerkelijk initiatief is het ‘SOSbloklied' dat vandaag door verschillende professoren van de KU Leuven en UCLL samen met leden van het Leuvens Universitair Koor wordt ingezongen in de studio van Radio 2 Vlaams-Brabant. "Wat is er aangenamer voor een blokkende student dan medeleven van zijn eigen docent via een mooi lied", aldus Ana Schultze, cultuurcoördinator van LOKO.