Kleine strip van 2 euro zorgt ervoor dat je batterij 800% langer mee kan

Kleine strip van 2 euro zorgt ervoor dat je batterij 800% langer mee kan

Een Amerikaanse startup belooft met een klein stripje van amper twee euro de levensduur van je standaard alkalinebatterij met 800 procent te verlengen.

De Batteriser is een klein metalen stripje dat over een batterij wordt geklikt. Deze strip zorgt ervoor dat de batterijen ook onder 1.5 volt nog werken en is klein genoeg om te gebruiken in de meeste apparaten.

Standaard alkalinebatterijen gebruiken maar twintig procent van hun beschikbare lading. Veel apparaten zoals afstandsbedieningen denken dat een batterij leeg is omdat het vermogen gedaald is van 1.5 naar 1.3 volt.

Dat is waar de Batteriser nuttig wordt. De strip perst namelijk de overgebleven 80% van het vermogen uit de batterij waardoor de levensduur toeneemt met 800%.

De technologie is niet nieuw, maar het is wel voor het eerst dat deze techniek gebruikt wordt in zo'n kleine vorm. Daardoor kun je de batterijen met Batteriser gewoon blijven gebruiken in afstandsbedieningen, rekenmachines en zaklampen.

De Batteriser moet uiteindelijk amper 2 euro kosten en zal vanaf het einde van deze maand beschikbaar zijn op Indiegogo. De eerste leveringen moeten in september uitgevoerd worden.