Klacht voor racisme bij Brusselse brandweer

Klacht voor racisme bij Brusselse brandweer

Een brandweerman in opleiding, van Maghrebijnse afkomst, heeft afgelopen vrijdag racistische beledigingen teruggevonden op zijn helm. Dat meldt RTBF. Op zijn materiaal vond hij ook een tekening van een penis en een hakenkruis terug. Het slachtoffer en de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DBDMH) hebben een klacht ingediend bij de politie, nadat zijn kluisje in de nacht van maandag op dinsdag werd opengebroken en er plakjes ham en een blikje bier waren in geplaatst.

In een interne nota na het eerste incident zei de directie "dat ze deze ontoelaatbare en strafbare actie ten strengste veroordeelt". Ze voegt er aan toe dat deze het onderwerp zal zijn van een tuchtprocedure.

DBDMH-woordvoerder Walter Derieuw bevestigde de feiten aan RTBF. "Als blijkt dat de twee daden door dezelfde persoon zijn gepleegd, wordt dit onmiddellijk ontslag, ongeacht wat de rechterlijke instantie beslist", zegt hij. "Deze handelingen zijn in strijd met onze waarden."

Brussels staatssecretaris belast met DBDMH, Pascal Smet, vertelde aan de zender dat hij "om een grondig onderzoek heeft gevraagd". "We zullen wachten op een rapport en, indien nodig, zullen verdere stappen worden genomen."

bron: Belga