The King of Pop komt opnieuw tot leven

The King of Pop komt opnieuw tot leven

Een twintigtal dansers en zangers nemen je mee op een muzikale reis door de 45-jarige carrière van de King of Pop: van de Jackson 5, met in de hoofdrol een mini-Michael, tot zijn laatste solo-album 'Invincible'. De zangers konden de stem van Michael Jackson akelig goed imiteren en de energie van de dansers werkte aanstekelijk. Samen zetten ze de videoclips van bijvoorbeeld 'thriller', 'Beat it' en 'Smooth Criminal' perfect neer.

Foto R.V.

Het meest opvallende personage op het podium is natuurlijk de Michael Jackson-imitator. In de show die wij zagen, had Kieran Alleyne (23) de eer om Michael te vertolken. Hoewel hij in 2016 derde werd in de Britse editie van X-factor, liet hij hier vooral zijn danstalent zien. "Ik ben altijd al een ongelooflijke fan geweest van Michael Jackson. Tien jaar geleden speelde ik de rol van de jonge Michael. Het is een hele eer om te groeien met zo'n rol."

Kieran heeft met even veel toewijding zijn tanden in de rol gezet als Michael Jackson zelf. "Michael heeft me altijd geïnspireerd om tot het uiterste te gaan. Hij wist heel goed waar hij met z'n carrière naartoe wou. Ik heb een maand de tijd gekregen om alle dansen te leren, maar ik blijf de typische Michael Jackson moves perfectioneren. Daarvoor kijk ik wel elke dag naar een nieuwe video."

Moonwalken voor je leven

Als je zo'n groot icoon imiteert, moet het ook goed zijn. Je valt meteen door de mand als je geen perfecte moonwalk kan neerzetten. "Michael Jackson spelen brengt heel wat stress met zich mee. Ik ben omringd door zangers en dansers, maar als ik één pasje fout zet, heeft iedereen het gezien. Laatst ging het bijna fout toen het podium net geverfd was. Ik waagde mij aan de moonwalk, maar bleef kleven aan de vloer. Ik heb mij dubbel zo hard moeten inzetten om te tonen dat ik die befaamde moonwalk wél onder de knie heb", lacht Kieran.

Ook voor mensen die geen grote fan zijn van Michael Jackson, is ‘Thriller Live' een aanrader. "De muziek van Michael Jackson heeft de huidige pop- en rockcultuur sterk geïnspireerd, en behandelt uiterst actuele thema's, zoals vrede en diversiteit. De show gaat trouwens niet over het leven van Michael Jackson. ‘Thriller Live' is een ode aan dans en muziek, en dat spreekt iedereen aan!"

Janne Vandevelde

Thriller Live zakt op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober af naar Capitole Gent. De show duurt twee uur, exclusief pauze. Tickets koop je vanaf 32,50 euro via teleticketservice.com