Kinepolis zet extra veiligheidsmiddelen in voor 'Black'

Kinepolis zet extra veiligheidsmiddelen in voor 'Black'

Er vond vandaag overleg plaats tussen Kinepolis Brussel en de distributeur, in dit geval Kinepolis Film Distribution. "We gaan de programmatie dag per dag bekijken. Voor vandaag kunnen er tickets aangekocht worden. De ticketverkoop voor vrijdag zal de dag zelf bekeken worden", zegt Van Troos.

Woensdag waren er incidenten in en rond het bioscoopcomplex in het Brusselse Bruparck bij de vertoning van 'Black', een film over Brusselse stadsbendes. De avondvoorstelling werd toen geannuleerd nadat de politie moest ingrijpen. Van Troos waarschuwt dat de film niet meer vertoond zal worden in de Brusselse Kinepolis-zalen als er opnieuw incidenten zijn.

De problemen deden zich voor omdat heel wat te jonge toeschouwers de film, die 16+ gelabeld is, toch wilden bijwonen. Ondanks de leeftijdsbegrenzing proberen veel -16-jarigen toch de zaal binnen te komen, door hun ticket online aan te kopen. «De ticketverkoop online kunnen we niet controleren, daarom zal er veiligheidspersoneel aan de ingang van de zalen leeftijdscontroles uitvoeren», aldus nog Van Troos.

Foto Belga / F. De Smet