Kim Jong-un stuurt drie koks naar Frankrijk om Emmental kaas te leren maken

Kim Jong-un stuurt drie koks naar Frankrijk om Emmental kaas te leren maken

Kim Jong-un is verslaafd aan Emmentaler kaas, maar de Noord-Koreaanse dictator vertoont afkickverschijnselen nu hij al zo lang geen Emmentaler meer heeft kunnen eten.

Het was tijdens zijn academische jaren dat Kim Jong-un zijn obessie voor de kaas ontwikkelde. Al gauw werd het zijn favoriete voedsel. Zijn chef-koks hebben wel geprobeerd om iets gelijkaardigs te creëren, maar het mocht niet baten.

Kim dacht dat dit komt omdat de kaas alleen wordt gemaakt door chef-koks die de kunst van de Europese keuken hebben bestudeerd.

Volgens de BBC heeft deze conclusie ertoe geleid dat Kim drie specialisten naar de Franse stad Besançon gestuurd heeft om te leren hoe ze authentieke Europese kazen moeten maken en vooral Emmental.

Besançon is de thuisbasis van de National Dairy Industry College. De drie specialisten zullen een aantal maanden doorbrengen in de instelling en de vaardigheden verwerven die hun leven kunnen redden als het resultaat voor Kim Jong-un bevredigend is.

Kim heeft naar verluidt een uitgesproken afkeer van vrijwel alle van de kaas die in omloop is in zijn land. De voorliefde van Kim voor superieure kaas is niet vreemd. Zuid-Korea importeert momenteel zoveel kaas uit de VS dat de Amerikaanse melkprijzen de hoogte zijn ingeschoten. De liefde voor zuivelproducten zit dus in de Koreaanse genen.