Kevin De Bruyne: «Vanaf de halve finales zijn we échte topclub»

Kevin De Bruyne: «Vanaf de halve finales zijn we échte topclub»

En toch belooft het geen gezondheidswandeling te worden voor de Citizens. Monaco mag dan wel in de schaduw staan van Paris Saint-Germain, in de Ligue 1 doet de ploeg uit het prinsdom het dit seizoen voorlopig beter dan het sterrenelftal uit de hoofdstad. Afgelopen weekend lieten de Monegasken wel twee punten liggen tegen staartploeg Bastia, al deed Manchester City niet veel beter.

Tegen tweedeklasser Huddersfield bleef de ploeg van trainer Pep Guardiola in de FA Cup steken op 0-0. De Spanjaard liet wel een heleboel basisspelers rusten, waaronder De Bruyne. Onze landgenoot viel pas halverwege de tweede helft in, en wel omdat de Champions League veel belangrijker is voor het prestige van City. Ondanks een enorm budget kon de tweede club uit Manchester nog nooit echt schitteren in Europa.

«Vorig seizoen hebben we een grote stap gezet door voor het eerst de halve finales te halen», beseft de Rode Duivel. «Pas vanaf de laatste vier horen we voor het grote publiek bij de échte topclubs. Maar je mag ons eigenlijk pas vergelijken met teams als Manchester United en Liverpool als we evenveel tijd als hen hebben gehad om successen te boeken in de Champions League.»

Terwijl De Bruyne morgenavond zo goed als zeker aan de aftrap komt, geldt dat niet voor Vincent Kompany. De blessuregevoelige centrale verdediger incasseerde onlangs op training een trap en wordt daarom gespaard. «Maar ik denk niet dat hij lang out zal zijn», zegt Guardiola. «Vincent zal normaal gezien fit zijn voor de replay tegen Huddersfield.»

Met Yannick Carrasco treedt er morgenavond wel nog een andere Belg in actie. De flankaanvaller is door Atletico Madrid-trainer Diego Simeone opgenomen in de achttienkoppige selectie voor het duel in en tegen Bayer Leverkusen.

Op papier zijn de Spanjaarden favoriet tegen de Duitsers, die in de Bundesliga in de grijze middenmoot bengelen. Twee jaar geleden had Atletico wel strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Leverkusen. «Maar sindsdien zijn ze allemaal maar sterker geworden», waarschuwt aanvaller Stefan Kiessling.