Keniaan biedt president Obama 50 koeien voor de hand van zijn dochter

Keniaan biedt president Obama 50 koeien voor de hand van zijn dochter

De Keniaanse advocaat Felix Kiprono Matagei heeft de Amerikaanse president een wel heel absurd voorstel gedaan. Hij biedt Obama 50 koeien, 70 schapen en 30 geiten aan. In ruil daarvoor wil hij graag trouwen met Obama's 16-jarige dochter Malia. Matagei verklaart 'serieus' te zijn over dit voorstel en geïnteresseerd te zijn in Malia sinds 2008, het jaar van Obama's eerste verkiezing tot president.

Omdat hij trouw wil zijn aan Malia, heeft Matagei sindsdien niemand meer gehad, zo verklaarde hij althans aan een Keniaanse krant. "Ik heb het er al met mijn familie over gehad, ze willen me helpen bij het verhogen van de bruidsschat. Mensen denken misschien dat ik achter het geld van de familie aanzit, maar dat is niet zo, mijn liefde is oprecht", aldus nog de Keniaan.

In juli brengt de Amerikaanse president voor het eerst een presidentieel bezoek aan Kenia, het geboorteland van zijn vader. Dan zal Matagei zijn slag proberen slaan en Obama het voorstel doen. Aan de Keniaanse overheid heeft hij daarom al gevraagd om Obama de Keniaanse nationaliteit te verlenen. "Een perfecte thuiskomst voor een Keniaanse zoon", zo spreekt Matagei over Obama.

In Kenia hebben sommige tribale stammen nog steeds een oude traditie dat mannen een bruidsschat betalen aan de familie van de bruid. Meestal gaat het om vijf jaar inkomen van de man, dat betaald kan worden in cash of vee.

Het voorval doet denken aan 2009 toen Hillary Clinton, die momenteel Democratisch presidentskandidaat is, geconfronteerd werd met een gelijkaardig voorstel van een Keniaanse winkeluitbater. De uitbater wilde toen 40 geiten en 20 koeien betalen voor Hillary's dochter, Chelsea Clinton.