KBAB maakt 17-koppige selectie officieel bekend

KBAB maakt 17-koppige selectie officieel bekend

Zeventien Belgische atleten zijn officieel geselecteerd voor het EK indooratletiek in Glasgow (1-3 maart). Dat heeft de Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) vanavond bekendgemaakt. Acht Belgen nemen deel aan individuele nummers: Eline Berings (60m horden), Cynthia Bolingo (400m), Renée Eykens (800m), Hanne Maudens (vijfkamp), Claire Orcel (hoogspringen), Ismael Debjani (1.500m), Robin Hendrix (3.000m) en Thomas Van der Plaetsen (zevenkamp).

België stuurt ook twee 4x400m-teams. Kevin, Dylan en Jonathan Borlée, Julien Watrin en reserve Asamti Badji zijn door Jacques Borlée geselecteerd voor de Belgian Tornados. De selectie van de Belgian Cheetahs bestaat uit Hanne Claes, Camille Laus, Margo Van Puyvelde, Cynthia Bolingo en reserve Paulien Couckuyt.

Oorspronkelijk zou de KBAB afgelopen donderdag de selectie vrijgeven. Dat persmoment ging echter niet door omdat verschillende atleten weigerden een nieuwe gedragscode te ondertekenen. Na de commotie stelde de KBAB een andere conventie voor Glasgow op, waarmee de atleten akkoord gingen. Daarin staat niets meer te lezen over onder meer boetes tot 20.000 euro voor atleten die de gedragscode niet respecteren en over het gratis afstaan van de portretrechten aan de KBAB.

Nafi Thiam, die vrijdag in verschillende kranten verklaarde dat de bond haar op het EK van vorig jaar uit het toernooi dreigde te gooien, is tevreden dat de heisa voorbij is. "De federatie heeft een stap achteruit gezet en de conventie voor Glasgow minder streng gemaakt", verklaart de olympische kampioene op Facebook. "Na het EK indoor wordt in overleg met de atleten een nieuwe conventie opgesteld, een eerste stap in de goede richting. Hopelijk vinden we een akkoord, deze keer rekening houdend met het welzijn en de prestaties van de atleten en met respect voor hun rechten."

bron: Belga