Kat van Karl Lagerfeld verdient 3 miljoen per jaar

Kat van Karl Lagerfeld verdient 3 miljoen per jaar

Choupette, de kat van Karl Lagerfeld, heeft afgelopen jaar 3 miljoen euro verdiend. Dat vertelde de excentrieke modeontwerper zelf aan New York Magazine.

Choupette is de beroemste en rijkste kat ter wereld volgens Lagerfeld. "Ze heeft het voorbije jaar twee grote opdrachten mogen doen waarvan er een voor een Duits automerk was en een voor een cosmeticaproduct van Japanse makelij."

Het kattenmodel stond verder volop in de belangstelling met haar eigen tentoonstelling in Berlijn en de uitgave van het boek Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat.

De kat haar riante salaris nog serieus kunnen vergroten door in reclamefilmpjes voor kattenvoer mee te doen, maar dat mag niet van haar baasje. "Dat sta ik niet toe. Daarvoor is ze te verfijnd," zei Lagerfeld.

Het is niet de eerste keer dat Lagerfeld met zijn kat het nieuws haalt. In 2013 liet de modeontwerper weten dat hij graag zou willen trouwen met Choupette en die liefde lijkt niet minder te zijn geworden. "Er is iets met de manier waarop ze beweegt en speelt. Ze is een inspiratie voor elegantie," aldus Lagerfeld.

https://www.youtube.com/watch?v=f-ZBKJnvbJU