Kanye West krijgt tegenwind na slavernij-uitspraak

Kanye West krijgt tegenwind na slavernij-uitspraak

Kanye West kreeg deze week veel kritiek voor zijn uitlatingen over slavernij in een interview. "Als je hoort dat het 400 jaar duurde, dan klinkt dat als een keuze", zei de rapper.

Dr. Phil waarschuwt

Naar aanleiding daarvan kwam er een petitie op gang waarin Adidas werd gevraagd om Kanye aan de dijk te zetten. Op Twitter is intussen ook de hashtag 'If slavery was a choice' trending. Daar worden de meest hilarische reacties gepost die Kanye belachelijk maken.

https://twitter.com/bgeezy29/status/991790475882455040

https://twitter.com/ALI_M0HAMED/status/991764715012591616

De Amerikaanse psycholoog Dr. Phil is van mening dat de ongefilterde uitspraken van Kanye haatgroepen aanmoedigen. Tegen entertainmentwebsite TMZ zei hij: "Ik kan Kanye geen diagnose geven zonder dat ik tijd met hem heb doorgebracht, maar ik denk dat hij last heeft van emotionele instabiliteit. Het komt erop neer dat hij geen flilter heeft. Dat is een serieus probleem. Hij wakkert er haat mee aan."

Kanye op het matje

Na al die commotie voelt topman Kasper Rørsted van Adidas zich verplicht om te reageren, ondanks dat hij dit aanvankelijk niet wilde. Hij zegt in een toelichting dat het "overduidelijk opmerkingen zijn die we niet kunnen steunen". Bovendien geeft hij aan dat hij er nog met Kanye over wil praten. Het verbreken van diens contract is intern nog niet ter tafel gekomen.

De Deen zei verder dat Kanye West erg belangrijk is voor de strategie van Adidas. De exclusieve sportschoenen van Yeezy moeten Adidas als geheel meer cachet geven. Al zijn de verkopen zelf niet substantieel, omdat ze slechts in beperkte aantallen in de winkels liggen.

Lees ook:

Kanye West bejubelt Donald Trump in nieuw nummer

Familie maakt zich zorgen om mentale toestand van rapper Kanye West

Meest gelezen
 1. julievdsthumb

  Kijkers van ‘The Masked Singer’ merken iets op bij Julie Van den Steen: «Zo jammer»

 2. angelinathumb

  Angelina Jolie heeft wel een héél vreemde fetish in bed: «Ik weet niet wat mij bezielde»

 3. juliethumb

  Julie Vermeire verontwaardigd na haatreactie: «Hoe zou jij je voelen?»

 4. betraptthumb

  Vrouw betrapt vriendje op overspel terwijl ze een video opneemt: «Die heeft nogal lef, zeg!» (video)

 5. BELGAIMAGE-186725486

  Sneeuwval zorgt voor «horrortaferelen» in Syrische vluchtelingenkampen: «Hulpverleners halen mensen uit ingestorte tenten» (foto’s)