Kalender 'meest sexy moslims van 2014' lokt veel reacties uit

Kalender 'meest sexy moslims van 2014' lokt veel reacties uit

Naar aanleiding van de publicatie van het boek 'Salaam, Love: American Muslim Men on Love, Sex & Intimacy', besloten de makers van de site 'Love Inshallah' na te gaan welke Amerikaanse moslimmannen de moeite waard zijn om in een pin-upkalender te gieten voor 2014. Hun selectie maakten ze dadelijk bekend via Buzzfeed, waar in een mum van tijd gemengde reacties op kwamen.

Sommige moedigen de kalender aan omdat het een nieuwe manier is om het succes van deze mannen te benadrukken. Als je beter kijkt, merk je trouwens dat het een voor een succesvolle zakenmannen zijn. Anderen vinden dan weer dat het absoluut not done is om deze kalender uit te brengen.

De bedenker Ayesha Mattu reageerde in de Huffington Post Live op het onderwerp, en zegt dat de kalender "bedoeld was om op een humoristische manier de publicatie van hun toekomstige boek in te kijker te zetten". Het is alleszins interessant hoe Ayesha probeert om een debat te starten rond wat sexy is en wat het betekent om een getalenteerde moslim te zijn.

Maar om welke knappe binken gaat het nu eigenlijk? Enkele moslims die de selectie haalden: