Jupiler Pro League - Zulte Waregem houdt leidersplaats vast

Zulte Waregem heeft zaterdagavond de derby tegen KV Kortrijk op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 (rust: 1-1) gewonnen van KV Kortrijk. Onur Kaya zette Essevee na 36 minuten op voorsprong, maar woelwater Idriss Saadi bracht de Kerels enkele minuten later al langszij. Mbaye Leye zorgde in de 77e minuut met een prinsheerlijke vrije trap voor de 2-1 en de drie punten. De bezoekers werkten de wedstrijd nog met tien af na de tweede gele kaart voor Elohim Rolland.

Met zestien punten is Essevee ook al zeker na afloop van deze speeldag nog de leider in de hoogste voetbalklasse, eerste achtervolger Anderlecht volgt op vier punten maar wel met nog een wedstrijd minder op de teller. KVK blijft met elf punten op de zesde plaats.

Vrijdagavond openden Charleroi en KV Mechelen deze speeldag met een scoreloos gelijkspel op Mambourg. Eerder op zaterdag had landskampioen Club Brugge in eigen huis geen overschot tegen promovendus Eupen. Na drie strafschoppen eindigde die wedstrijd in het Jan Breydelstadion uiteindelijk op 3-2 voor de thuisploeg. In de onderste regionen van het klassement ging Moeskroen met 1-3 winnen bij rode lantaarn Westerlo en hield STVV de drie punten thuis tegen Waasland-Beveren (4-1), dat naar de voorlaatste plaats zakte. Zondag is er de topper tussen Racing Genk en Anderlecht en gaat Standard op bezoek bij Lokeren. Zondagavond sluiten KV Oostende en AA Gent de zevende speeldag af.