Jupiler Pro League - STVV wint ruim in Charleroi en sluipt dichter bij top zes

Sint-Truiden heeft zaterdag op de achste speeldag van de Jupiler Pro League met 0-3 gewonnen bij Charleroi. Door de zege naderen de Kanaries met hun elf punten, evenveel als Charleroi, tot op één punt van de top zes. De teambuilding aan de kust deze week deed de jongens van Marc Brys deugd. Het eerste halfuur was gelijkopgaand, maar het waren de Limburgers die op voorsprong kwamen op een moment dat Charleroi de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Yuma Suzuki (34.), voor het eerst in de basis bij STVV, nam een voorzet van De Bruyn mooi mee en schoof de 1-0 voorbij doelman Penneteau.

In de tweede helft een gelijkaardig scenario: Charleroi begon steeds meer druk uit te oefenen, het middenveld van Sint-Truiden leek te bezwijken, maar net dan kwam de 2-0. Dessoleil raakte de bal met de arm, de VAR greep in, een penalty volgde en Jordan Botaka (68.) miste zijn elfmeter niet. Henen leek tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar stond buitenspel en werd afgevlagd. In de blessuretijd kwamen de Kanaries nog met een mooi uitgespeelde aanval, Yohan Boli (90+1.) rondde netjes af: 3-0.

In het klassement blijft Charleroi zevende met zijn elf punten, Sint-Truiden telt er evenveel maar is door een minder doelsaldo pas negende.