Jupiler Pro League - Oostende en Zulte Waregem delen de punten

Oostende en Zulte Waregem hebben zaterdag op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro-League 1-1 gelijkgespeeld. De bezoekers kwamen na een flater achterin vroeg op voorsprong via Lukas Derager, maar Franck Berrier bracht Oostende vanop de stip nog voor rust langszij. Oostende liet de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met leider Zulte Waregem. De bezoekers uit Waregem konden nu al vier competitiewedstrijden op rij niet winnen en speelden voor de derde keer op rij 1-1 gelijk. Het is van de 3-2 zege tegen RSC Anderlecht op de vijftiende speeldag geleden dat Zulte Waregem een zege boekte. Daarna volgden een 4-1 nederlaag bij Standard en 1-1 gelijke spelen tegen Waasland-Beveren en in Lokeren.

Zaterdag begon de competitieleider het scherpst aan de partij. Na 19 minuten volgde een vroeg kerstgeschenk voor Essevee: Jonkheere speelde de bal domweg in de voeten van Lerager. Die twijfelde niet en trapte de 0-1 voorbij Ovono. Oostende slaagde er onder meer via Canesin in wat doelgevaar te creëren, maar Zulte Waregem hield te touwtjes stevig in handen. Net voor rust haalde een onbesuisde Baudry Dimata echter neer in de zestien. Berrier verschalkte ex-ploegmaat Bossut en bracht de thuisploeg zo op gelijke hoogte.

Zulte kwam aangeslagen uit de kleedkamer en KVO nam het roer over. Eerst El Ghanassy en daarna Dimata lieten het na de Kustboys op voorsprong te trappen. Zulte Waregem knokte zich terug in de partij en in een tumultueuze slotfase werd een doelpunt van de bezoekers onterecht afgekeurd. Ovono kon een vrije trap niet klemmen en Derijck werkte de bal in het geharrewar in doel. Scheidsrechter Smet zag een overtreding op de Oostende doelman en keurde het doelpunt af.

Door het gelijkspel mist Oostende de kans om samen met Zulte Waregem aan de leiding te komen. KVO springt wel over Anderlecht, dat zondag Eupen op bezoek krijgt. Club Brugge kan zondag de nieuwe leider worden. Het moet daarvoor in eigen huis Kortrijk verslaan.