Jupiler Pro League - Kortrijk overklast Waasland-Beveren met 4-1, geen winnaar in Moeskroen-STVV

Jupiler Pro League - Kortrijk overklast Waasland-Beveren met 4-1, geen winnaar in Moeskroen-STVV

Kortrijk heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn thuisfans verwend. De West-Vlamingen klopten Waasland-Beveren met 4-1. Moeskroen en Sint-Truiden hielden elkaar op Le Canonnier in evenwicht. Kortrijk nam een blitzstart. Eerst zette Ajagun (6.) met een droge knal de 1-0 op het bord, en een handvol minuten later verdubbelde Ouali (8.) de score. De thuisploeg maakte de jacht op de 3-0, maar vond voor de pauze de opening niet meer. Toen opnieuw Ouali (58.) iets voor het uur dan toch de derde goal nette, was de wedstrijd gespeeld. Dierckx (74.) gaf Waasland-Beveren even nieuwe hoop, maar Chevalier (83.) diepte de score snel weer uit tot 4-1.

STVV kwam op Le Canonnier vroeg op voorsprong, toen Charisis (5.) er met een kopbal die via de paal binnenvloog 0-1 van maakte. Moeskroen scoorde op het halfuur de gelijkmaker via Rotariu (31.), die de rebound van een schot op de paal van Awoniyi tegen de touwen werkte. In een povere tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren.

In de stand staat STVV (26 punten) op de vierde stek. Waasland-Beveren (21 punten) staat negende, net voor Moeskroen (20 punten). Kortrijk koopt zichzelf wat ademruimte en is veertiende met zeventien punten. Rode lantaarn Eupen heeft er tien.

Later op de avond ontvangt KV Mechelen Achter de Kazerne Racing Genk. Zondag trekt Antwerp naar Standard, maakt leider Club Brugge de verplaatsing naar rode lantaarn Eupen en kijken Zulte Waregem en AA Gent elkaar aan de Gaverbeek in de ogen.

bron: Belga