Jupiler Pro League - Kerstactie voor Younited Belgium ligt op recordkoers

De elfde editie van de kerstactie van de Pro League ligt na amper vier dagen op recordkoers. De veiling van gesigneerde spelerstruitjes, VIP-evenementen en andere specials bracht al meer dan 70.000 euro op ten voordele van Younited Belgium, zo maakte de Pro League dinsdag bekend. Vorig jaar leverde de jaarlijkse kerstactie tijdens zijn recordeditie 106.400 euro op voor dak- en thuislozen. Na slechts vier dagen van de tien ligt een scherpe verbetering van dat record voor het grijpen. De jaarlijkse voetbalveiling gaat gepaard met een tijdelijke naamsverandering van de Proximus League en Jupiler Pro League. Tijdens het kerstvoetbal gaat 1A (26 en 27 december) door het leven als 'Younited Pro League'.

Het truitje van Simon Mignolet is na vier dagen veiling het meest gegeerd. Voor het shirt van de doelman van Club Brugge wordt voorlopig 799 euro geboden. Enkel zijn ploegmaat Hans Vanaken (750 euro), Antwerp-smaakmaker Didier Lamkel Zé (750 euro) en Anderlecht-aanvoerder Vincent Kompany (725 euro) komen enigszins in de buurt. Marco Kana (Anderlecht/625 euro) is de verrassende vijfde. Het populairste shirt uit de Proximus League is dat van Raphael Holzhauser (Beerschot/215 euro), gevolgd door topschutter Thomas Henry (OH Leuven/189 euro) en Mike Vanhamel (Beerschot/174 euro).

Naast de shirts kan ook op verschillende andere items geboden worden, zoals VIP-tickets voor het Pro League Gala en het shirt van Rode Duivel Axel Witsel of Marouane Fellaini. Een wedstrijd volgen in het spoor van radiocommentator Peter Vandenbempt of een wedstrijd golf met Wesley Sonck zijn gegeerde ervaringen. Voor de experience day met Peter Vandenbempt betaal je al meer dan 1.250 euro.

De veiling voor de shirts uit de Proximus League loopt af op 27 december om 21 uur. Bieden op het favoriete shirt van je speler uit de Jupiler Pro League en de unieke specials kan nog tot maandag 30 december (21 uur).

bron: Belga