Jupiler Pro League - Club Brugge en Charleroi delen de punten in aangename topper

Club Brugge en eerste achtervolger Charleroi hebben zondagavond 3-3 gelijkgespeeld in de topper van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League. De Brugse competitieleider behoudt zo ondanks het eerste puntenverlies van het seizoen in het eigen Jan Breydelstadion een voorsprong van elf punten op de Karolo's. Charleroi kreeg enkele weken geleden in de uitgestelde kwartfinale van de Beker van België nog een 5-1 pandoering om de oren, maar sindsdien ging het bergaf met de Brugse vormcurve. In de competitie volgde puntenverlies op Antwerp (2-2) en een nipte zege tegen KV Oostende (3-2), alvorens er met 2-0 verloren werd op AA Gent en de Bekerfinale een utopie werd na de 4-1 uitschuiver bij Standard. Er was dus sprake van een Brugse vormdip, zondag gaf de thuisploeg vooral tijdens de eerste helft bij momenten een twijfelachtige indruk. Bij de rust keek Club dan ook al tegen een 1-2 achterstand aan, na treffers van Marco Ilhaimaharita (23.) en Gaëtan Hendrickx (31.). Uitblinker Anthony Limbombe had na 25 minuten met een heerlijke knal de nul van de tabellen geveegd voor de thuisploeg, die ook met een gelijkspel had kunnen gaan rusten maar Ruud Vormer miste de strafschop.

Na de pauze ontwikkelde er zich eenrichtingsverkeer richting de kooi van de bezoekende doelman Penneteau en via Hans Vanaken (50.) en Wesley (74.) - zijn zevende van het seizoen - leken de West-Vlamingen op een 3-2 zege af te stevenen, maar in de slotfase werd nog maar eens duidelijk dat de verdediging momenteel de achilleshiel van het elftal is. Invaller Rezaei (80.) profiteerde van slecht uitverdedigen om de 3-3 eindstand op het bord te zetten, de veertiende tegentreffer in zes wedstrijden voor Club. Doelman Gabulov geeft geen onzekere indruk, maar een puntenpakker blijkt de Rus toch ook niet te zijn.

Voor blauw-zwart is dit het eerste puntenverlies in eigen huis sinds de wedstrijd tegen Anderlecht van 14 mei vorig jaar in Play-off I. De Brusselaars sprokkelden toen een punt (1-1) op Jan Breydel en verzekerden zich enkele dagen later van de landstitel. Dit seizoen vergaat het Anderlecht minder goed, zondagnamiddag werd er in eigen huis nog nipt een blamage vermeden tegen rode lantaarn KV Mechelen (2-2). In de stand volgt paars-wit op twaalf punten van de Brugse leider.

Met Zulte Waregem tegen KV Oostende wordt zondagavond de 25e speeldag afgesloten met een duel in de onderste regionen van het klassement.