Jumbo-Visma trekt met Laurens De Plus en kopman Primoz Roglic naar Bologna

Jumbo-Visma trekt met Laurens De Plus en kopman Primoz Roglic naar Bologna

Jumbo-Visma heeft vandaag al zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië (11 mei-2 juni). Het Nederlandse WorldTour-team mikt op de eindzege met de Sloveen Primoz Roglic, onze landgenoot Laurens De Plus moet één van zijn meesterknechten worden. "Je merkt aan alles dat Primoz zo goed mogelijk aan de start wil verschijnen", legde ploegleider Mathieu Heijboer uit op de website van Jumbo-Visma. "De hele formatie gelooft in de kansen van Primoz. We gaan er voor."

Het team is momenteel op hoogtestage in de Sierra Nevada. "Er is iets aan het groeien hier", vervolgde Heijboer. "We smeden de ploeg klaar voor deze grote wedstrijd. De voorbereiding verloopt heel goed, ondanks de sneeuw hier. We hebben één dag binnen moeten blijven, verder niet. Iedereen is gezond en fit."

Roglic kent een tot dusver perfecte voorbereiding op de Giro. Hij won beide rittenkoersen waaraan hij deelnam, de UAE Tour en Tirreno-Adriatico.

De Giro start op 11 mei met een individuele tijdrit van 8,2 kilometer tussen Bologna en San Luca. Vorig jaar was de eindzege voor de Brit Chris Froome.

Selectie Jumbo-Visma: Koen Bouwman (Ned), Laurens De Plus (BEL), Jos van Emden (Ned), Robert Gesink (Ned), Tom Leezer (Ned), Paul Martens (Dui), Primoz Roglic (Sln), Antwan Tolhoek (Ned).

bron: Belga