Joy Donné is nieuwe kabinetschef Jambon

Joy Donné is nieuwe kabinetschef Jambon

Joy Donné wordt de nieuwe kabinetschef van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). De minister bevestigt de informatie in De Tijd. Joy Donné kwam tijdens de regeringsonderhandelingen meerdere malen in het nieuws met perikelen rond zijn Porsche. Na een nachtelijke onderhandeling op het MR-hoofdkwartier gaf hij N-VA-voorzitter Bart De Wever een lift, waarbij hij voor het oog van de camera's een boete van achter zijn ruitenwisser nam en op de grond gooide. De wagen bleek ook twee verschillende nummerplaten te hebben. Later bleek een Limburgse vrouw, die titularis was van de voorste nummerplaat, boetes te ontvangen die Donné had opgelopen.

De gewezen diplomaat werkte, voor hij bij N-VA aan de slag ging, op verschillende liberale kabinetten. Bij Jan Jambon was hij chef van de cel Binnenlandse Zaken. Nu komt hij aan het hoofd van het volledige kabinet, in opvolging van Herman De Bode, voormalig topman van consultant McKinsey. De Bode blijft op het kabinet werken als adviseur.

Het was van bij het begin van de legislatuur de bedoeling om De Bode (63) op termijn af te lossen als kabinetschef, is te horen bij Jambon.

bron: Belga