Jorre Verstraeten kampt om brons in Marokko

Jorre Verstraeten (-60 kg) kampt vanavond in Marokko om brons op de Grand Prix judo van Marrakech. Mina Libeer (-57 kg) moest na de achtste finales het toernooi verlaten. Verstraeten (IJF 21) haalde vlot de halve finales nadat hij in de tweede ronde de Fransman Romaric Wend-Yam Bouda (IJF 70) met ippon versloeg en vervolgens met dezelfde score het pleit won van de Oezbeek Doston Ruziev (IJF 269) en thuiskamper en regerend Afrikaans kampioen, Issam Bassou (IJF 24). In de halve finale tegen zijn Oekraïense leeftijdsgenoot Artem Lesiuk (IJF 38) kwam hij na twee minuten met waza-ari op achterstand en nog eens een minuut later pakte Lesiuk uit met een perfecte armgreep, die tot de winnende ippon leidde. In de kamp om brons moet onze landgenoot het opnemen tegen de Bulgaarse vice-Europees kampioen Yanislav Gerchev (IJF 25).

Libeer (IJF 41) begon in Marrakech met winst (waza-ari) tegen de Dominicaanse Ana Rosa (IJF 93), maar verloor vervolgens met ippon haar achtste finale tegen de Italiaanse Martina Lo Giudice (IJF 42).

Morgen komen in Marrakech nog Gabriëlla Willems en Roxane Taeymans (beiden -70 kg) en Sami Chouchi (-81 kg) in actie. Zondag sluiten Sophie Berger (-78 kg) en Europees kampioen Toma Nikiforov (-100 kg) het Belgische optreden af.