Jessica Biel lobbyt tegen verstrenging van vaccinatiewet

Jessica Biel lobbyt tegen verstrenging van vaccinatiewet

Al jaren doen geruchten de ronde dat Jessica Biel geen voorstander is van vaccinaties. Dat lijkt nu bevestigd te zijn nadat er foto's circuleerden van de actrice die samen met activist Robert F. Kennedy Jr. het Californische parlement bezocht. De actrice zelf gaf geen verdere toelichting bij het bezoek. Kennedy daarentegen bevestigde tegen de website The Daily Beast dat hij en Biel samen strijden tegen een nieuw wetsvoorstel dat de vaccinatieregeling wil verstrengen. Zo zou het voor gezinnen voortaan lastiger worden om hun kinderen niet te laten vaccineren voor ze naar school gaan.

(lees verder onder de foto.)

 

View this post on Instagram

 

Please say thank you to the courageous @jessicabiel for a busy and productive day at the California State House.

A post shared by Robert F. Kennedy Jr. (@robertfkennedyjr) on

'Antivaxxers'

The Daily Beast meent dat Biel zich met dit bezoek publiekelijk heeft aangesloten bij de lobby van de zogenoemde 'antivaxxers'. Dat zijn mensen die pleiten voor een versoepeling van de vaccintatiewetgeving opdat ouders meer inspraak zouden krijgen. Kennedy wil het woord zelf niet in de mond nemen, maar zegt dat zowel hij als Biel pleiten voor veilige vaccinaties en voor medische vrijheid. Het debat heeft al heel wat stof doen opwaaien in de VS, dat al sinds april kampt met de ergste mazelenepidemie in bijna 20 jaar.

Vier jaar geleden kwam Biel al eens in opspraak toen een bron aan het blad In Touch Weekly toevertrouwde dat de Amerikaanse gelooft dat vaccinaties complicaties kunnen veroorzaken. De 'Total Recall'-actrice is al enkele jaren getrouwd met zanger Justin Timberlake. De twee hebben een zoontje Silas.