Je raadt nooit wat de nieuwe fitnesstrend is

Je raadt nooit wat de nieuwe fitnesstrend is

Het handige aan kruipen is dat je enkel je eigen lichaamsgewicht nodig hebt. Fitnessexperts voorspellen dat steeds meer sportscholen een cursus zullen aanbieden.

In de Verenigde Staten schieten 'kruipclubs' onder de naam 'Original Strength' als paddenstoelen uit de grond, en de trend begint ook over te waaien naar Engeland. Balance Festival-ambassadeur Ashley Hunt noemt het "een nieuwe versie van planken, maar dan interessanter".

Voordelen

Kruipen brengt een aantal voordelen met zich mee, beweert personal trainer Ally Gray. "Je lichaam moet in dezelfde houding blijven, waardoor je spieren voortdurend onder druk staan", legt ze uit in The Independent. "Dit bevordert niet alleen je kracht, maar ook de stabiliteit van je lijf. Bovendien zijn er studies die suggereren dat kruipen goed is voor de bloeddruk en de rug."

Van baby tot bear crawl

Wie de nieuwe trend wil uitproberen, begint best met de 'baby crawl'. Bij deze oefening kruip je op handen en knieën rond zoals een kind. Let erop dat je handen even wijd staan als je knieën en dat je rug recht is.

Als je de baby crawl onder de knie hebt, kan je de oefening opnieuw uitvoeren, maar laat je knieën dan enkele centimeters boven de grond zweven. De moeilijkste work-out is de 'bear crawl', waarbij je je beweegt over de grond op handen en voeten.