Japanse zoo wil imago kakkerlakken opkrikken

Japanse zoo wil imago kakkerlakken opkrikken

Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar een Japanse zoo wil het imago van kakkerlakken opkrikken. De Shunanshi Tokuyama Zoo in Yamaguchi heeft daarom een speciale tentoonstelling op poten gezet rond één van de meest gehate insecten op deze planeet.

"Ze hebben zo'n negatief imago", zegt een woordvoerder van de dierentuin. "Maar eigenlijk spelen ze een belangrijke rol in de voedselketen." De 4.000 verschillende soorten kakkerlakken die onze wereld bevolken, voeden zich immers met rottende karkassen en dode planten.

De tentoonstelling biedt tal van manieren om dichter bij kakkerlakken te komen. Zo kunnen bezoekers races tussen vijf vliegende kakkerlakken aanschouwen. Echte lefgozers krijgen dan weer de kans om de sissende kakkerlak, die tot zeven centimeter groot kan worden, te aaien. De zoo benadrukt dat dit zonder zorgen kan, aangezien de sissende kakkerlak enkel kan sissen en niet kan vliegen.

Bezoekers krijgen zo'n 200 kakkerlakken van 15 verschillende soorten voorgeschoteld. De woordvoerder van de zoo liet aan AFP weten dat de exhibitie een succes is, aangezien zo'n 70 tot 80 procent van de bezoekers er eventjes stoppen.