Jan Vertonghen mist rest van EK omwille van enkelblessure

Jan Vertonghen mist rest van EK omwille van enkelblessure

Rode Duivel Jan Vertonghen komt omwille van een enkelblessure niet meer in actie op EURO2016. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots bevestigd op zijn internationale persconferentie in het Stade Pierre Mauroy in Lille, waar de Rode Duivels het morgen in de kwartfinales tegen Wales opnemen. Vertonghen heeft twee gescheurde enkelligamenten en is zes tot acht weken out. De 29-jarige Vertonghen, goed voor maar liefst 83 caps en een van de absolute sterkhouders van de nationale ploeg, blesseerde zich deze voormiddag in de laatste minuten van de training van de Belgen in Le Haillan. Hij kwam op krukken uit het vliegtuig en trok meteen naar het ziekenhuis voor een scan. Daaruit bleek dat twee ligamenten gescheurd waren, hij moet rekenen op zes tot acht weken revalidatie.

Vertonghen miste dit EK nog geen minuut en maakte ook in de EK-voorronde tienmaal de 90 minuten vol. Zijn uitvallen is een zware aderlating voor de Rode Duivels, die morgen tegen Wales ook al de geschorste Thomas Vermaelen moeten missen. Mogelijk komen - naast Thomas Meunier en Toby Alderweireld - ook Jason Denayer en Jordan Lukaku aan de aftrap tegen de Welshmen.

De defensie van de Rode Duivels was in de voorbereiding nog het zorgenkind van de bondscoach, die op dit EK onder meer ook al niet op verdedigers Vincent Kompany, Bjorn Engels, Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata kan rekenen. De laatste drie EK-duels hield de Belgische verdediging echter driemaal de nul en stond er een stevig blok tussen de lijnen.

bron: Belga