Jan De Nul Group zoekt 100 nieuwe medewerkers

Jan De Nul Group zoekt 100 nieuwe medewerkers

en durvers nodig»

Iedereen kent Jan De Nul Group van de internationale grote baggerwerken in alle uithoeken van de wereld zoals de sluizen van het Panamakanaal, maar ze zijn evenzeer een grote speler in de burgerlijke bouwkunde in ons land.

De groep telt bijna 7.000 medewerkers: “Wij hebben nu een honderdtal nieuwe medewerkers nodig voor onze projecten in binnen- en buitenland, het stopt nooit”, lacht Julie De Nul die samen met haar broer de volgende generatie vormt van het familiebedrijf.

“In eerste instantie zijn we op zoek naar technische profielen, bachelors, industrieel en burgerlijk ingenieurs. Het gaat vooral om mensen die de uitvoering van onze projecten in het buitenland gaan opvolgen, dat zijn jonge ingenieurs die de productie van de baggerschepen begeleiden. Daarnaast heb je ook medewerkers nodig die de schepen en het materieel in goede staat houden. De derde categorie zijn de ingenieurs die werken in de ondersteunende diensten hier in Aalst, die bereiden projecten voor en verbeteren de werkprocessen.”

Uitdaging

“Wij zoeken mensen met een portie gezond verstand. Dat klinkt zo evident maar het is meer dan enkel een mooi diploma. Wij vragen mensen met een hands-on mentaliteit. Mensen die van aanpakken weten, doeners en durvers die geen uitdaging uit de weg gaan en uiteraard ook denkers. Hier komen ze in een omgeving terecht waar ze veel verantwoordelijkheid krijgen. Inhoudelijk staan we zeer sterk in wat we mensen laten doen, ze kunnen allemaal rekenen op een boeiende jobinhoud in een dynamische veranderende omgeving zodat ze elke dag met veel plezier komen werken.”

“Het gaat vaak om jobs die niet makkelijk te combineren zijn met een gezin, dat klopt, daar moeten we niet flauw over doen. We proberen daar een antwoord op te bieden maar ik heb nu eenmaal geen koffer met enkel jobs in een stabiele omgeving. Je moet durven springen, er zijn er veel die zeggen ‘oké we doen dat tot de kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt' en later beslissen ze om terug te komen, dat kan ook allemaal.”


Drie eigenschappen die je moet hebben als je aan de slag wilt bij Jan De Nul Group?:

  1. Open geest: We zoeken mensen die ruimdenkend zijn. We zitten in een innovatieve sector, er zijn niet altijd pasklare oplossingen, medewerkers moeten ‘out of the box' kunnen denken.
  2. Teamspirit: We werken allemaal voor hetzelfde doel maar je moet goed in een team kunnen werken. De teams wisselen vaak, je hebt verschillende culturen en dat moet klikken.
  3. Actiegerichtheid: Medewerkers moeten problemen detecteren, kritisch omgaan met alle beschikbare informatie en meteen naar een oplossing zoeken.


Sofie Raes

Crew Manager

“Samen met het team van Crew Officers doen we het personeelsmanagement voor de bemanning aan boord van alle schepen. We rekruteren iedereen en plannen die dan in. Dat is een zeer grote puzzel want het gaat om 3.000 crewleden. We moeten rekening houden met de specificaties van het werk en de aanwezige ervaring, we hebben daarvoor veel contact met de andere diensten. Ik werk hier al veertien jaar, ik ben meegegroeid met het bedrijf, dat is net aantrekkelijk aan mijn job; dat het bedrijf evolueert en mijn job ook. “

 

 

 

 

Kevin Lommens

Payroll Officer

“Ik ben zestien jaar geleden in het bedrijf begonnen als IT'er, na tien jaar heb ik de overstap gemaakt naar de personeelsdienst. Dat is eigenlijk heel goed verlopen, ik heb een bijkomende opleiding gekregen en nu kan ik hier perfect meedraaien. Samen met de collega's zorgen we ervoor dat iedereen tijdig en correct betaald wordt, we werken zonder sociaal secretariaat wat maakt dat we alles zelf moeten doen zowel qua payroll als ontwikkeling van de software. Ik zeg weleens dat de tijd hier zo snel voorbij vliegt dat ik denk dat ik snel oud ga worden (lacht).”

 

 

 

 

Morgane Leten

HR-Business Partner

“Ik ben mee verantwoordelijk voor het aanwerven en het begeleiden van onze stafleden, dat zijn zo'n 1.700 mensen. We organiseren veel opleidingen rond soft skills en geven workshops rond leidinggeven en people management omdat dat steeds belangrijker wordt. Het is een heel gevarieerd takenpakket, de vrijheid en de verantwoordelijkheid die je krijgt maakt het net interessant om hier te werken. Het feit dat je snel dingen kan realiseren op korte termijn is een meerwaarde, ook al werk je voor een groot bedrijf.”

 

 

 

 

 

 

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Jan De Nul Group.