Jambon wil morgen nieuwe landingspoging ondernemen

Jambon wil morgen nieuwe landingspoging ondernemen

Het lijkt erop dat Vlaams formateur Jan Jambon morgen een nieuwe landingspoging wil ondernemen. De Vlaamse regeringsonderhandelaars zouden volgens sommige bronnen vanaf 's ochtends (9 uur) samenzitten met de bedoeling om door te gaan tot de finish. Of die finish ook gehaald wordt is afwachten, maar stilaan lijkt de puzzel wel klaar om gelegd te worden. Vandaag hebben technische werkgroepen zich gebogen over cijferwerk en begrotingspistes. Tegelijk heeft formateur Jan Jambon deze namiddag doorlopend gesprekken en contacten gehad met partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA), Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Wouter Beke (CD&V).

Omdat CD&V-toponderhandelaar Hilde Crevits niet mee kon onderhandelen vanwege de trouw van haar zoon, is min of meer afgesproken om vandaag niet door te duwen in de onderhandelingen. De verwachting is dat de onderhandelaars het vandaag niet overdreven laat maken.

Op die manier lijkt morgen een beetje D-Day te gaan worden. Naar verluidt zouden de onderhandelaars vanaf 's morgens - 9 uur, is te horen - aan tafel gaan. Bedoeling is om dan zo ver mogelijk te geraken en, indien mogelijk, te finishen.

bron: Belga