Jambon naar Servië voor ondertekening akkoord over politiesamenwerking

Jambon naar Servië voor ondertekening akkoord over politiesamenwerking

Een Belgische delegatie onder leiding van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is begonnen aan een tweedaags bezoek aan Servië. Tijdens de korte missie zal onder meer een samenwerkingsakkoord tussen de Belgische en de Servische politie worden ondertekend. De Belgische delegatie landde rond 13.00 uur op de luchthaven van de Servische hoofdstad Belgrado. De minister werd er onder meer vergezeld door Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie. Op de luchthaven werden de delegatieleden onder andere opgewacht door Leo D'aes, de Belgische ambassadeur in Servië.

Voor het belangrijkste doel van de trip is het nog wachten tot dinsdag. Want dan zet minister Jambon zijn handtekening onder een akkoord over een meer structurele samenwerking tussen de Belgische en de Servische politie.

In dat nieuwe verdrag worden onder meer afspraken gemaakt over de uitwisseling van informatie tussen de politiediensten van beide landen. Het akkoord zal van toepassing zijn voor alle belangrijke vormen van georganiseerde criminaliteit en terrorisme.

bron: Belga