Jakobsen sprint naar leiderstrui in Ronde van Guangxi

Jakobsen sprint naar leiderstrui in Ronde van Guangxi

Het is gebeurd: de 72e (record)zege van Quick-Step Floors dit seizoen is een feit. En dat met dank aan de 22-jarige Nederlander Fabio Jakobsen, die aan de sprintoverwinning in de Chinese Ronde van Guangxi (WorldTour) ook de leiderstrui overhield. Geen rit in lijn vandaag tijdens de derde etappe in Nanning, wel vier lokale rondes, goed voor een totaalafstand van 125 kilometer. Vier renners kozen voor de lange aanval: de Belg Nathan van Hooydonck, samen met de Italiaan Manuele Boaro, de Brit Owain Doull en de Duitser Jasha Sütterlin. Die laatste liet zich na een tijd weer inlopen door het peloton.

De sprintersploegen in het peloton zorgden ervoor dat de maximumvoorsprong rond de twee minuten bleef schommelen. Zeven kilometer voor de finish zat het avontuur van de vluchters erop. Team Sunweb, Quick-Step Floors en LottoNL-Jumbo leidden de sprint in voor hun snelle mannen Max Walscheid, Jakobsen en leider Dylan Groenewegen.

In die sprint toonde Jakobsen zich duidelijk de snelste. De Nederlander bleef twee Duitsers voor: Pascal Ackermann en Walscheid. Groenewegen pakte met zijn vierde plek net naast de bonificatieseconden. Door dat bonificatiespel komt Jakobsen aan de leiding van het algemene klassement. Hij heeft nu vier seconden voorsprong op Ackermann en zes op Groenewegen.

Enzo Wouters was de beste Belg in de daguitslag op plaats zeven. Door gesprokkel aan de tussensprinten is Nathan Van Hooydonck nu dertiende in de stand.

De vierde etappe van morgen is het sleutelmoment van de zesdaagse: de finish ligt na 150 kilometer bovenop een helling van 3,2 kilometer, waar het klassement meer dan waarschijnlijk helemaal zal worden herschikt.

bron: Belga