Israëlische leger zoekt na aanslag op rabbijn naar daders

Israëlische leger zoekt na aanslag op rabbijn naar daders

De toegang tot verschillende dorpen rond Nablus, een Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, is in de afgelopen nacht geblokkeerd. Het leger was er op zoek naar de daders van een dodelijke aanslag op een rabbijn. Er werden troepen ter versterking gestuurd naar de regio. Gadi Eisenkot, stafchef van het leger, bezoekt vanochtend de plaats van de aanslag. Gisterenavond werd het vuur geopend op de auto waarin de 35-jarige rabbijn Raziel Shevah zat. Shevah woont in de nederzetting Chavat Gilad. Op weg naar het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen. Volgens de militaire radio werden 22 kogelinslagen in Shevahs auto geteld.

Volgens bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdiensten is er nog niemand opgepakt. Nog volgens diezelfde bronnen zijn Israëlische kolonisten met stenen beginnen gooien op de auto's van Palestijnen.

Van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu kwam er al een scherpe veroordeling. De veiligheidsdiensten zetten alles op alles om de moordenaar te vinden, aldus nog Netanyahu. De gewapende arm van Hamas heeft de aanslag opgeëist.

bron: Belga