Isaac Kimeli haalt het na prestigespurt tegen Duitser Samuel Fitwi

Isaac Kimeli haalt het na prestigespurt tegen Duitser Samuel Fitwi

Isaac Kimeli heeft de Crosscup in Mol gewonnen bij de mannen, de tweede manche van het seizoen in het veldlopen en de eerste individuele proef. Hij haalde het na een bloedstollend spurtje tegen de Duitser Samuel Fitwi, de titelverdediger aan het Zilvermeer. Kimeli verstevigt zijn leidersplaats in het klassement. De lange cross bij de mannen werd een bijzonder boeiend kijkstuk in Mol. Een grote kopgroep ging de tweede wedstrijdhelft in, het waren vooral Michael Somers en belofte Dorian Boulvin die het tempo bepaalden. Op een ronde van het einde vond titelverdediger Fitwi het welletjes geweest. Hij plaatste een snedige demarrage, alleen Kimeli kon mee. Het was de zilverenmedaillewinnaar van het laatste EK veldlopen in Tilburg die het haalde in de spurt.

In de strijd om de derde plaats haalde de 24-jarige Somers het van de 22-jarige Boulvin. Pieter-Jan Hannes liep zijn beste cross sinds jaren en finishte als vijfde. Op de eerste manche, de Relays in Berlare, ging de overwinning naar het Olympic Essenbeek Halle van Isaac Kimeli. Hij verstevigde in Mol zijn leidersplaats.

De volgende manche van de CrossCup is op zondag 24 november in Roeselare, tevens de selectiecross voor het EK veldlopen in Lissabon op 8 december.

bron: Belga