Iron Man vs Captain America in Captain America 3

Iron Man vs Captain America in Captain America 3

"Er zijn geen plannen voor Iron Man 4," zei Robert Downey Jr aan David Letterman tijdens een interview. "Er is geen script voor Iron Man 4, maar ze hebben wel een plan en ik denk dat Marval van plan is om het aan te kondigen." Nochtans zei Downey in een andere talkshow dat er een Iron Man 4 zou komen. Die woorden slikt hij nu in. "Marvel doet er heel geheimzinnig over." Maar niet geheimzinnig genoeg want volgens Variety zal Robert Downey Jr de rol van Tony Stark spelen in de nieuwe Captain America.

In Captain America 3 zullen de verhaallijnen van Stark en Captain America elkaar kruisen, wat meteen goed is voor een nieuwe reeks Marvel films. Vertegenwoordigers van Downey wilden geen commentaar kwijt over het gerucht.

De film zal naar goede traditie verschijnen in de eerste week van mei in 2016. Regisseurs Joe en Anthony Russo, die ook al Captain America: The Winter Soldier regisseerden, zullen de regie opnieuw op zich nemen en maken kans om ook toekomstige Marvel films te regisseren.

Voor zover het verhaal bekend is, zullen Stark en Steve Rogers (Captain America) lijnrecht tegenover elkaar komen te staan door de Superhero Registration Act. Dat politieke initiatief dwingt alle superhelden om hun identiteit bekend te maken en in dienst te treden van de overheid. Stark steunt het initiatief, terwijl Roger het verafschuwt. Ze zullen een bittere, persoonlijke en destructieve vete uitvechten.

Er gaan geruchten dat Marvel de komende tijd nog veel meer zal aankondigen nu de kat uit de zak is.