iPhone 6S bestormt Belgische markt

iPhone 6S bestormt Belgische markt

De opgefriste iPhones zijn in sommige landen al te koop sinds eind september. Ze doen het erg goed. In het openingsweekend gingen er maar liefst 13 miljoen exemplaren over de toonbank. Morgen is het aan ons land. De toestellen met respectievelijk een scherm van 4,7 inch en 5,5 inch kosten 749 euro en 859 euro. Dan heb je de goedkoopste versie met een geheugen van 16 gigabyte. Voor meer geheugen betaal je tot 1.079 euro, de prijs van de 6S Plus met 128 gigabyte.

De toestellen verschillen op het eerste zicht niet zoveel van de iPhone 6. Ze zijn iets steviger en hebben een betere camera, bovendien komt er ook een roze versie. De opmerkelijkste verandering is de ‘3D touch'. Die functie laat je toe om het scherm hard of zacht aan te raken en zo verschillende commando's uit te voeren. Tot slot: Test-Aankoop nam de proef op de som en kwam tot zijn verbazing tot de conclusie dat de batterij mínder performant is dat de voorganger.

Wie erg blij is met de lancering van de nieuwe iPhones, zijn de tweedehandswinkels en –sites. Een belangrijk neveneffect van een nieuwe iPhone-introductie is dat er telkens fors meer gebruikte toestellen worden aangeboden bij tweedehandssites en –winkels.