Internationale petitie tegen uitrol van 5G

Internationale petitie tegen uitrol van 5G

Een internationale petitie tegen de uitrol van 5G, die op 6 november was ondertekend door 172.395 mensen en organisaties uit 204 landen, wordt aan de federale en regionale regeringen van België overgemaakt. Dat meldt de organisatie stop5G.be donderdag. In verschillende landen is men bezig met de uitrol van 5G - de vijfde generatie van mobieletelefoniestandaarden - of wordt die volop voorbereid. Volgens stop5G.be zal dit tot ongekende milieuveranderingen leiden.

De industrie is van plan om miljoenen 5G-antennes te installeren en om minstens 20.000 satellieten in een baan om de aarde te brengen. Volgens het collectief is er voldoende wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat de radiofrequente elektromagnetische velden die worden gebruikt, "schadelijk zijn voor levende wezens". Ook de oorsprong van veel moderne beschavingsziekten, zoals kanker en de ziekte van Alzheimer, kunnen minstens gedeeltelijk door elektromagnetische vervuiling verklaard worden, luidt het.

De ondertekenaars, waaronder Beperk De Straling, vragen aan de verschillende Belgische autoriteiten om de uitrol van 5G op hun grondgebied te stoppen. Ze vragen ook ook om actie te ondernemen bij de Europese Unie, de Raad van Europa en de Verenigde Naties om "5G-satellieten wereldwijd te verbieden of om op zijn minst hun emissies boven het Europese continent en de aangrenzende internationale wateren te verhinderen".

bron: Belga