Instagram-oprichters nemen ontslag na interne problemen bij Facebook

Instagram-oprichters nemen ontslag na interne problemen bij Facebook

Volgens Bloomberg zijn Mike Krieger en Kevin Systrom ontevreden over de dagelijkse bemoeienissen van Facebookbaas Mark Zuckerberg. Het moederbedrijf is voor zijn omzet steeds meer afhankelijk van Instagram.

Mike Krieger - AFP / B. Barket

Stormachtige groei

Systrom is de algemeen directeur bij Instagram, Krieger is technisch directeur. Beiden lanceerden de socialenetwerksite in 2010. Sindsdien maakt het bedrijf een stormachtige groei door. Het werd in 2012 door Facebook gekocht voor een miljard dollar. Onlangs werd de foto- en video-app als zelfstandig bedrijf door analisten van Bloomberg geschat op een waarde van 100 miljard dollar. Instagram meldde in juni dat het de grens van een miljard maandelijks actieve gebruikers is gepasseerd.

Systrom en Krieger hebben Facebook maandag ingelicht over hun keuze. De twee willen meer tijd vrij maken om hun creativiteit te stimuleren, meldt Systrom in zijn blog op Instragram. "Het bouwen van nieuwe dingen vereist dat we een stap terugzetten, begrijpen wat ons inspireert en passen dat aan met wat de wereld nodig heeft; dat is wat we van plan zijn te doen."

Meest gelezen
 1. roiminathumb

  Romina uit ‘Boer zkt Vrouw’ bevallen van eerste kindje: «Zo’n mooie naam!»

 2. FiSV-XTVQAM00m_

  Oudste levende kat ter wereld is even oud als haar baasje

 3. eric-ward-akT1bnnuMMk-unsplash

  «Wereldwijde bezuinigingsmaatregelen treffen vrouwen harder», waarschuwt Oxfam

 4. Belgaimage-47983619

  Deze Europese steden hebben de meeste gratis toeristische attracties

 5. Raja Ampat

  Dit zijn de 30 topbestemmingen voor 2023, volgens Lonely Planet