Innovatie op het gebied van ooglidcorrectie

Innovatie op het gebied van ooglidcorrectie

Waarom een ooglidcorrectie?

Vaak is de reden van een ooglidcorrectie cosmetisch. Zo gaan de bovenoogleden hangen naarmate men ouder wordt. Een ander veel gehoorde cosmetische klacht is dat men een vermoeid uiterlijk begint te krijgen. Er komen echter ook medische redenen voor. Enkele voorbeelden hiervan zijn vermindering van het gezichtsveld en spierspanningshoofdpijn.

Door een ooglidcorrectie te ondergaan kunnen veel van deze klachten worden weggenomen. Afhankelijk van het type behandeling wordt een stuk van de overtollige huid rondom de ogen verwijderd. Hierdoor heeft u minder tot geen last meer van hangende oogleden en zal uw gezicht in veel gevallen jonger ogen.

Een ander voordeel van een dergelijke behandeling is dat het resultaat vaak langdurig is. Dit komt doordat de verwijderde huid niet meer terugkomt. Wel zal de huid door het ouder worden na een lange tijd verslappen. Wanneer dit het geval is, kunt u kiezen voor een tweede correctie.

Ooglidcorrectie opties

Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd op zowel het boven- als het onderooglid. Wanneer het bovenooglid wordt gecorrigeerd dan wordt er vooral huid weggehaald. Het verschil is vrijwel direct zichtbaar na de behandeling.

In het geval van een onderooglidcorrectie wordt er vooral gefocust op het verstrakken en verjongen van de huid onder het oog. De esthetische resultaten van een dergelijke behandeling laten langer op zich wachten dan die van een bovenooglidcorrectie. Dit komt omdat de bloeduitstortingen weg moeten trekken en de huid volledig moet herstellen van de behandeling. Na het herstel zal de huid jonger en stralender ogen omdat deze dan ontspannen is.

De Milaan Methode

De Milaan Methode is een innovatieve methode die zijn oorsprong, zoals de naam al doet vermoeden, in Milaan vindt. JC Kliniek is de eerste kliniek in Nederland die deze manier van bovenooglidcorrectie gebruikt. De kliniek voert deze behandelmethode al jarenlang uit en de reacties van klanten zijn zeer positief.

In tegenstelling tot een traditionele correctie, wordt er bij de Milaan Methode een groter ellipsvormig deel van de huid verwijderd. Dit wordt gedaan omdat er zich na een traditionele behandeling nog vaak klachten voordoen. Het vel aan de zijkant van de ogen valt dan ook na de behandeling nog over de ogen heen. 

Verder wordt er bij de traditionele methode vaak naast vel, ook spier- en vetweefsel weggehaald. Dit is anders bij de Milaan Methode. Daarbij wordt er enkel huid verwijderd. Hierdoor is het resultaat mooier en het herstel sneller.

Voordelen van de Milaan Methode

De Milaan Methode kent enkele voordelen ten opzichte van de traditionele behandeling. Deze voordelen zijn:

  • Minder last van zwelling na de behandeling
  • Er wordt enkel huid verwijderd
  • De huid wordt aan de zijkant van uw oog weggehaald
  • Er is een kleinere kans op bloeduitstortingen

Hoe lang duurt het herstel?

Het herstellen van een ooglidcorrectie verschilt per type behandeling. Het herstellen van een correctie van het bovenooglid duurt over het algemeen een week. Na de behandeling kan er een zwelling ontstaan aan het ooglid. Wanneer deze zwelling is afgenomen worden de hechtingen verwijderd. Verder kan er een bloeduitstorting ontstaan. Het wegtrekken hiervan kan enkele weken duren.  Bij een behandeling van het onderooglid duurt het herstel niet per se veel langer. Echter dient men wel rekening te houden met een rode en geïrriteerde huid. Het herstel hiervan kan variëren van een paar weken tot een paar maanden. De littekens van de behandelingen zijn nagenoeg onzichtbaar na een periode van een paar maanden. Verder zijn de littekens vaak al moeilijk te zien omdat ze bijvoorbeeld in een kraaienpootje vallen.

Innoveren in de medische wereld

JC kliniek is al jarenlang bezig met het streven naar optimale behandelingen. Dit wordt gedaan door de behandelingen op een wetenschappelijke wijze te benaderen. Verder vindt er nascholing plaats en is er constant overleg met cosmetische artsen en chirurgen in hetzelfde vakgebied. Hierdoor worden nieuwe ontwikkelingen toegepast, maar ook bestaande behandelingen aangepast. Zo hebben ze bijvoorbeeld als eerste de Milaan Methode naar Nederland gehaald.