Indische politie eist foto's van koeien

Indische politie eist foto's van koeien

Sinds 2 maart is rundvlees verboden in de Indische staat Maharashtra, nadat president Pranab Mukherjee een 20 jaar oud wetsvoorstel goedkeurde. Koeien slachten was al verboden in Maharastra, maar nu staan er ook straffen op het slachten van andere runderen, zoals ossen en stieren. Het bezit en de consumptie van rundvlees is nu ook illegaal in de West-Indische staat. Buffels zijn de enige runderen die buiten deze wet vallen, omdat ze niet heilig beschouwd worden.

Om te kunnen toezien op de naleving van deze wet vraagt de lokale politie van Malegaon, een gemeente in Maharashtra, nu foto's van het vee van koehouders. De politie wil een register van de lokale runderen aanleggen, om toekomstige problemen gemakkelijk uit te klaren.

De maatregel wordt niet goed ontvangen. "Deze maatregel zal heel wat ongemak veroorzaken. Agenten vragen voor foto's van de dieren, maar in de wet staat niet vermeld dat we dat moeten doen", zei een bewoner tegen The Times of India.

De vraag van de politie komt een week na de eerste grote zaak rond de wet in Malegaon. Na een anonieme tip arresteerde de politie drie mannen, omdat zij in het bezit waren van 150 kilogram kalfsvlees. De mannen kunnen zich verwachten aan een boete en maximaal vijf jaar gevangenisstraf.