India benoemt eerste minister van yoga

India benoemt eerste minister van yoga

Narenda Modi, de premier van India, is zijn belofte nagekomen. Bij zijn verkiezing beloofde hij om de therapeutische tradities van het land te promoten en hij komt deze belofte nu na. Modi creëerde een ministerie van yoga en alternatieve therapieën.

Reuters meldt dat het portfolio van de AAYUSH  de tradtionele medicijnen en het uitoefenen van Ayurveda, yoga, natuurgeneeskunde, Unani, Siddha en homeopathie zal bevatten. Shripad Yesso Naik werd aangesteld om het ministerie te leiden.

De premier van India staat bekend als een fervent yoga fan. Modi riep de EU-landen al eerder op om van 21 juni de International Yoga Day te maken. "Yoga moet niet alleen een oefening zijn bij ons, maar zou een middel moeten zijn om een verbinding te maken met de wereld en de natuur. Het moet een verandering in onze manier van leven brengen en bewustwording creëren in ons. Bovendien kan het helpen bij de strijd tegen de klimaatverandering," sprak Modi bij de Verenigde Naties.

India is serieus over de internationale dag en stelde al een ontwerp-resolutie voor. Ze zullen aandringen op de goedkeuring van de dag voor het einde van het jaar. Tot nu toe heeft de resolutie de steun gekregen van landen als de Verenigde Staten, China, Nepal, Bhutan en Canada.

De vorming van AAYUSH is een onderdeel van een grote kabinetsherschikking waarin Modi 21 ministers toevoegt aan zijn regering.