Hongkong sluit nog meer grensovergangen met China

Hongkong sluit nog meer grensovergangen met China

Hongkong gaat nog extra grensovergangen met China afsluiten, om zich beter te beschermen tegen het coronavirus. Dat heeft regeringsleidster Carrie Lam meegedeeld. Lam zegt dat enkel de overgang naar Shenzen, de brug naar Zhuhai en Macau en een beperkt aantal vliegverbindingen met de Volksrepubliek open blijven. Aan die plaatsen kunnen gezondheidscontroles worden uitgevoerd. Alle verbindingen per trein en per veerboot werden gesloten.

Vandaag waren in Hongkong ook meer dan dan duizend medewerkers van openbare ziekenhuizen in staking gegaan, om te eisen dat de grenzen met het Chinese vasteland worden afgesloten. Maar Lam zegt dat haar beslissing niet door hun stakingsactie beïnvloed werd. "Mensen die hun toevlucht tot extreme maatregelen willen nemen, komen nergens. We moeten kijken naar de algemene belangen van de inwoners. Ik kan dergelijke acties niet goedkeuren."

Zowel de pro-democratische als de pro-Chinese parlementsleden hadden aangedrongen op een volledige sluiting van de grens met China.

bron: Belga