Honderden kikkers verzamelen rond huis en willen niet meer weg

Honderden kikkers verzamelen rond huis en willen niet meer weg

De alleenstaande vader woont al zes maanden in zijn nieuwe woning samen met zijn veertienjarige dochter Nicole. Deze maand merkte hij voor het eerst tientallen kikkers op aan zijn huis. “Het leek alsof ze overal zaten”, zegt de Brit. “Ik dacht eerst dat iemand een grapje wilde uithalen, maar toen ik thuiskwam van mijn werk, waren ze ineens met honderden.”

Hoewel Kirby niet weet wie de vorige eigenaars van het huis zijn, weet hij dat er ooit een vijver in de tuin stond. "Er zaten al kikkers in de omgeving toen ik hier kwam wonen, maar het is onmogelijk dat ze met zoveel zijn."

In het begin vond de veertiger het geen groot probleem, maar door het overtollige lawaai van de groene kikvorsen kan Kirby niet meer slapen. Hij moet zelfs zijn televisie aanzetten om het geluid van buiten te dempen.

De man contacteerde al een team van verdelgers, maar zij zeiden dat ze zich niet met kikkers bezighielden. “Ik wil de diertjes geen pijn doen, maar ik wil dat ze weggaan”, maakt hij duidelijk. Binnenkort zal het probleem nog verergeren, want de amfibieën zijn aan het paren en sommige zijn al zwanger.