Honden moeten overspannen reizigers kalmeren

Honden moeten overspannen reizigers kalmeren

Volgens de Amerikaanse wegenwacht (The AAA) zijn er maar liefst 100 miljoen mensen op de been tijdens deze feestdagen. Zij reizen niet alleen met de auto of het openbaar vervoer, maar een groot deel gebruikt het vliegtuig om hun familie te bezoeken. Die enorme mensenmassa leidt rampzalige rijen en uren vertraging op vliegvelden.

Om de gestresseerde reizigers tegemoet te komen, huurde United Airlines, een van de grootste vliegtuigmaatschappijen in de wereld, "knuffelhonden" in. "Ongeveer 230 professionele knuffelhonden moeten deze feestdagen een positieve invloed hebben op de reizigers die soms wel 24 uur moeten wachten op hun vlucht of tussen twee vluchten in", meldt abc7. 

De lieve viervoeters zijn te vinden op enkele van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten. Om de tijd te verdrijven, kunnen passagiers met de honden spelen, hen aaien of ze even in de ogen kijken. En met succes, want volgens de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij hebben al veel reizigers gebruik gemaakt van deze zogenoemde comfort dogs.

Gelukshormoon

Het idee om honden in te zetten, is natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat honden in staat zijn om emoties van mensen op te pikken, en dat het knuffelen van honden oxytocine opwekt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt en dat je tot rust komt. Eén blik in de ogen van de trouwe viervoeter is al genoeg om iemand stressvrij te maken, zo besluit de organisatie.

Foto United Airlines